Brooks B17 Carved / Imperial

Waardering:
95% of 100
Brooks
Brooks B17 Imperial Fietszadel
Beschikbaar
Vanaf € 97,44 Normale Prijs € 120,00

Brooks B17 Imperial / Carved Fietszadel

De Brooks B17 imperial is al meer dan 100 jaar ongewijzigd leverbaar en de eerste vermelding was in de catalogus van 1898, dit zadel is zeer populair en geliefd bij de berijders.

De Brooks B17 imperial is de ideale voor touring, trekking en zelfs mountainbike gebruik en geeft elke fiets alleen al een meerwaarde door het uiterlijk.

Deze Brooks B17 in de Imperial uitvoering beschikt over de centrale uitsnede om druk in het perineale gebied te verminderen. Deze uitsnede werd meer dan 100 jaar geleden door Brooks geïntroduceerd. De "geregistreerde sneden", zoals te lezen is in de catalogus van 1890, is "een zeker preventief voor alle perineale druk ".

MADE IN ENGLAND

Afmetingen
herenmodel Brooks B17 Imperial
Lengte: 275mm
Breedte: 175mm
Hoogte: 65mm
Gewicht: 530g

 

damesmodel Brooks B17 Imperial
Lengte: 242mm
Breedte: 176mm
Hoogte: 58mm
Gewicht: 460g

Kenmerken
ZadelmodelB17
Brooks VeringZonder veren
ZadellijnImperial
RailsStaal
KlinknagelsStaal
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Brooks B17 Carved / Imperial
Uw waardering
Uw Vraag :Brooks B17 Carved / Imperial
Stel als eerste een vraag.
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

Monteren van een leren Brooks zadel

Een correcte installatie van een Brooks zadel is zeer belangrijk. Een goede montage zorgt ervoor dat u het zadel correct inzit en dat u lang plezier van het zadel zult hebben.
Een incorrecte montage waarbij het zadel niet goed op de strop bevestigd is kan uiteindelijk leiden tot een breuk in de zadelrails door een verkeerde verdeling van de druk. Voorkom dit door uw zadel met aandacht en conform de handleiding te monteren.

Van belang bij het monteren van het zadel is de juiste positie van de klemming van de zadelklem op de zadelbrug van Brooks.
De klem of strop dient keurig in het midden te zitten van de beschikbare rails.

Op die manier is de drukverdeling optimaal.
Indien u verder naar voren of naar achteren wilt zetten verschuif dan nooit een Brooks zadel op het uiterste punt van de rails omdat de drukverdeling dan niet correct is.
Een andere zadelpen met een andere setback is dan de juiste oplossing.

In onderstaande instructievideo kunt u de juiste manier van monteren zien

.

 

Het belang van Brooks Proofide leervet

Voor alle leren Brooks zadels (behalve de Aged / Softened Brooks zadels) is het aangeraden om het originel Brooks proofide te gebruiken.

- Behandel een leren Brooks zadel met Brooks Proofide leervet. Hierdoor wordt het leer soepel, wat het inrijden bevordert. Ook beschermt leervet het zadel tegen invloeden van buitenaf.

- Het grootste deel van dit leervet dient aan de onderzijde van het zadel te worden aangebracht.
Slechts een kleine hoeveelheid moet bovenop moet worden gebruikt en dit dient tevens goed te worden uitgewreven om afgeven te voorkomen.

- Dit invetten dient diverse keren tijdens de inrijperiode te worden herhaald en daarna elke drie kwart jaar.

- Brooks proofide leervet dient niet gebruikt te worrden op de Aged-zadels. Deze zijn namelijk al voorbewerkt en extra soepel van zichzelf.

- Zet een fiets met een leren Brooks zadel niet zomaar buiten in de regen. Als u op een nat zadel gaat rijden, kan het leer namelijk afgeven en vlekken in kleding veroorzaken. Verder kan het leer ook dusdanig gaan doorzakken, waardoor het zadel onbruikbaar wordt.
Gebruik dan ook een handig Brooks zadelhoesje voor het zadel om deze te beschermen als die buiten staat.

- De juiste leerspanning zorgt ervoor dat het zadel goed in vorm blijft en zijn comfort behoudt. Om het leerdek op te spannen, draait u de bout in de neus van het zadel maximaal 90 graden per keer en controleert u de spanning. De belangrijkste regel: niet teveel spanning en niet te vaak opspannen. Als het einde van de neusbout is bereikt, kan het zadel niet verder worden gespannen.

Vragen?