Brooks B73

Brooks
Brooks B73 fietszadel, volledig afgeveerde versie van de B66
Uitverkocht
Elders nog voordeliger dan onze scherpe prijs? Ja

Lengte: 260mm
Breedte: 205mm
Hoogte: 114mm
Gewicht: 1120g

De Brooks B73 is de volledig afgeveerde versie van de Brooks B66. In 1890 ontwikkelde John Boultbee Brooks de eerste zadels met 3 veren, 2 aan de achterkant en 1 aan de voorkant. De Brooks B73, die in de in 1935 catalogus voor het eerst voorkwam, is het enige model dat nog steeds met deze constructie wordt uitgerust.

De Brooks B73 is gelijk in vorm en afmetingen aan de Brooks B66, de Brooks B73 is dan ook uitermate geschikt voor recreatief gebruik of voor dagelijks woon/werkverkeer, wel is het een zadel dat het beste wordt gebruikt door mensen die de voorkeur geven aan een redelijk rechte houding tijdens het fietsen.

Houd er rekening mee dat sommige fietsers opmerken dat de Brooks B73 meer zijwaartse beweging heeft dan de andere Brooks zadels vanwege de extra veer aan de voorkant van het zadel.

MADE IN ENGLAND

Kenmerken
ZadelmodelB73
Brooks VeringMet veren
ZadellijnUnique
RailsStaal
KlinknagelsStaal
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Brooks B73
Uw waardering
Uw Vraag :Brooks B73
Question:

Ik las ergens dat niet alle zadels zomaar op de zadelpen gemonteerd kunnen worden. Ik zelf ben een man van 75 en heb een gazelle damensfiets van al 15 jaar oud. Overigens een heerlijke fiets. Geeft dit zadel problemen bij het monteren op de zadelpen? Vin

By Joop Berbé
on 29 July, 2019
Answer:
  • Dit Brooks zadel dient te worden gemonteerd op een ‘kaars’ zadelpen. De Brooks b73 mag niet op een moderne patent zadelpen. U kunt eventueel uw zadelpen dan vervangen voor een kaars exemplaar
    By Rat Bikes
    on 27 September, 2019
Vragen?