Brooks Cambium Zadels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Brooks Cambium lijn historie.
De Brooks Cambium zadels zijn er sinds 2013. De Brooks Cambium zadels bieden een oplossing voor 2 'problemen' die de traditionele leren Brooks zadels hebben.
- Onderhoud
- Vocht

Waar een traditioneel leren Brooks zadel een superieur comfort geeft heeft een leren Brooks zadel wel regelamtig wat onderhoud nodig (invetten, opspannen) en mag deze niet in de regen buiten staan.

De Brooks Cambium zadels hebben geen onderhoud nodig en zijn goed weersbestendig.


De 1e generatie Brooks Cambium zadels zijn gemaakt van een combinatie van gevlucaniseerd rubber met een katoenen toplaag zoals u in de film hieronder kunt zien:

 

Deze Brooks Cambium zadels zijn zeer comfortabel en stijlvol.

De Brooks Cambium All Weather serie

Hoewel de Brooks Cambium met katoenen toplaag al zeer weervast is is er ook een uitvoering waarin de toplaag wat gladder is en volledig weersbestendig. Dat zijn de Brooks Cambium All Weather zadels.

Naast een andere toplaag is ook de achterste houder waar het rubbervastzit bij de All Weather zadels van kunststof waar dat eerder metaal is.


De Brooks C13, C15, C17 en C19 zadel verschillen

Grofweg kunt u het getal achter de C aanhouden als de breedte met uitzondering van de C13. De Brooks C13, C15, C17 en C19 zadel verschillen

De Brooks C13 zadels

De Brooks C13 hebben in de regel altijd een rails van carbon en zijn dus extra licht. De modellen onderling verschillen met name in breedte. Zo heeft de C132 een breedte van 132 mm en is dus zeer smal, een C145 heeft een carbon brug meer een breedte van 145mm en is daarmee weer een lichtgewicht tegenhanger van een C15.

In het algemeen gaat het hier om zadels voor racefietsen, MTB en sportieve gravelfietsers die waarde hechten aan een laag gewicht.

De Brooks C15 zadels

Dit is een redelijk sportieve serie met stalen rails die door de breedte met name voor de MTB, Gravel en Gran Fondo racers is.

De Brooks C17 zadels

De C17 is de cambium tegenhanger van de Brooks B17 en dus vooral gericht op tourfietsers en sportief woon/werk verkeer.

De Brooks C19 zadels

De C19 zijn de breedste Cambium zadels en zijn bedoeld voor traditionele stadsfietsen waar je een rechtop zithouding hebt.

 

Zie de film hieronder voor een uitleg over de zithoudingenGerelateerde berichten
  1. Het 'bloeden' van een Brooks zadel Het 'bloeden' van een Brooks zadel
  2. Brooks Cambium Fietszadels Brooks Cambium Fietszadels
  3. Brooks Scape Tassencollectie Brooks Scape Tassencollectie
Gerelateerde producten
Vragen?